Landelijke Gedichtendag ook in Kaaspakhuizen Bierkade

Dichter Nadine Ancher, stadsdichter Hedwig Baartman en kunstenaar Ryanne Wiener bij aftrap in Kaaspakhuizen Bierkade (creatieve broedplaats).

Donderdag 31 januari aanstaande op de Landelijke Gedichtendag wordt de aftrap voor het nieuwe Hoornse open podium Salon Achterom officieel gedaan door de dichter Nadine Ancher, de stadsdichter Hedwig Baartman en kunstenaar Ryanne Wiener. Het trio Ancher, Baartman en Wiener trekt op Gedichtendag door de binnenstad van Hoorn en laat daar met o.a. gedichten van zich horen. Ze brengen hun eigen gedichten ten gehoor en dat van hun helden. Om 17.00 uur is iedereen welkom in de Kaaspakhuizen Bierkade (Creatieve Broedplaats) aan de Bierkade nr. 4 om het glas te heffen op de poëzie in Hoorn! Vanaf 17.30 is daar als opwarmertje voor Salon Achterom tevens een open podium voor iedereen die op poëtische wijze in de spotlight wil staan.

Programma Gedichtendag – donderdag 31 januari
14.00 uur Optreden in de Bibliotheek (Wisselstraat 8)
15.00 uur Optreden in Boekhandel Stumpel (Grote Noord 81)
16.00 uur Optreden in Hoornse Boekhandel (Grote Noord 11)
17.00 uur Optreden met borrel in de Kaaspakhuizen Bierkade (Creatieve Broedplaats,
Bierkade 4)
v.a. 17.30 uur Open microfoon in de Kaaspakhuizen Bierkade

De optredens zijn gratis toegankelijk.

Salon Achterom
Ook gaat 31 januari de aanmelding voor Salon Achterom van start. Salon Achterom is een initiatief van Ryanne Wiener – cultuurmakelaar Hoorn – en de stadsdichter Hedwig Baartman. Samen organiseren zij maandelijks in de kunstenaarsateliers aan het Achterom een open podium voor dichters, muzikanten, performers, singer-songwriters, rappers, kunstenaars, schrijvers en alle andere creatievelingen. Iedereen die een artistiek podium zoekt, is van harte uitgenodigd om zich aan te melden. En natuurlijk is publiek ook welkom! (ook even aanmelden!)

Aanmelden & Informatie
Aanmelden publiek en optredens via: cultuurmakelaar@gmail.com Via de Facebookpagina Cultuurmakelaarhoorn wordt de startdatum bekend gemaakt en kun je meer informatie krijgen. Je kunt je natuurlijk ook via Facebook aanmelden voor een optreden of als publiek voor Salon Achterom. Een verslag van Gedichtendag en Salon Achterom zal op deze Facebookpagina te vinden zijn.