Geboorte iPad app Muis & Olifant

Schrijver Liesbeth Helsdingen en illustrator Lea Vervoort werden in het zonnetje gezet tijdens de feestelijke presentatie van de iPad App Muis en Olifant worden vriendjes. Het voormalige museumcafé van de creatieve broedplaats was gevuld met veel mensen die de geboorte van de app graag wilden meemaken. 

Onderstaand het persbericht:
“Die Muis is zo slim, ik kan het niet geloven. Weet je wat hij deed? Dat lees je in het eerste verhaaltje.” zegt Olifant. 

Muis & Olifant worden vriendjes” is het aandoenlijke verhaal van Olifant die een wandelingetje naar het meer maakt maar dan in een nare situatie komt. Daardoor leert hij Muis kennen en worden ze uiteindelijk vriendjes. Er zijn animaties en geluidjes die kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken.
Voor jonge kinderen biedt deze app een heerlijk avontuur met leuke animaties en geluidjes. Kinderen kunnen luisteren naar de verteller (Engels, Italiaans of Nederlands) maar ook een volwassene kan het verhaal zelf voorlezen. De prachtige illustraties van meermalen onderscheiden illustrator Lea Vervoort bieden veel ruimte om het verhaal op je eigen manier te vertellen.

Over de schrijfster Liesbeth Helsdingen 
Dit verhaal is het eerste uit een serie van 7 boeken van Liesbeth Helsdingen (1963). Liesbeth is leerkracht van een kleutergroep in het Montessori-basisonderwijs. Ze leest de kinderen met plezier elke dag een verhaal voor. Uiteindelijk besloot ze er zelf een te schrijven. Het moest herkenbaar zijn voor de kinderen maar ook leerzaam, grappig en aandoenlijk. Een verhaal waarbij de aandacht niet verslapt en dat ze zelf kunnen navertellen. Maar ook een verhaal met een contrast. En zo werd er een bijdehante, slimme, een beetje pinnige en vliegensvlugge muis geboren die zijn vriend vond in de logge, langzame en niet zo slimme maar o zo aandoenlijke olifant.

Voor de illustraties kwam illustrator Lea Vervoort in beeld, die direct de karakters van Muis & Olifant prachtig wist te treffen in schitterende illustraties.

Over de illustrator Lea Vervoort.
In alles wat Lea Vervoort (1991) doet gelooft ze dat de wereld nog mooier, gekker, grappiger en verrassender is dan we denken. Ze vindt dat het alledaagse leven duf is en wel wat sprankeling kan gebruiken. Mensen zijn aan het slapen en door de stoflaag die over hen heen is gedaald zien ze de kleine wonderen van de wereld niet meer.
Lea is in 2012 afgestudeerd aan de AKV St. Joost te Breda (NL) als illustrator. Inmiddels heeft ze al meerder onderscheidingen gewonnen.

– BoekieBoekie stArt award 2013
– Double winner of HiiBrand Merit Award 2012
– Breda Art Award afstudeerprijs 2012
– Double winner of Nijgh en van Ditmar 175 jaar boekcover wedstrijd 2011

Over de samenwerking 
Lea werd direct geraakt door het aandoenlijke verhaal en maakte prachtige illustraties met Muis en Olifant. Samen hebben ze een heerlijk kinderboek met 2 onafscheidelijke vriendjes in de hoofdrol gemaakt. Vriendjes die nog veel malle en leuke avonturen gaan beleven.

Muis en Olifant worden vriendjes
ISBN 978-90-820645-0-6
Released on App Store
07 29  2013
iPad App
Version 2013_MO_V01
Optimized for iPad 1 till last
Android
Komt binnenkort beschikbaar
Schrijfster
Liesbeth Helsdingen (1963) woont en werkt in Hoorn (NH)
Leerkrachtmontessorischool De Flierefluiter te Zwaag
Illustrator
Lea Vervoort (1991), woont en werkt in Breda (NB)
Afgestudeerd Illustrator aan de AKV St. Joost
Ontwikkeling, art direction en technische realisatie
Art director Rianne Sponselee | Cees Franke Producties
Uitgever
Cees Franke Producties BV
Bierkade 4 – 4a
1621 BE Hoorn