GESLOTEN DEUREN IN MIJN OMGEVING

©2103_Cees_Franke_JChristiaan_Heydenrijk_P1090774


JChristiaan Heydenrijk en zijn laatste werk “Ged.Appelhaven, Hoorn; PF’13” Foto: Cees Franke

In de voormalige Kaaspakhuizen aan de Bierkade in Hoorn presenteert de Kaaspakhuizen Bierkade vanaf 15 september de expositie van de Hoornse kunstenaar JChristiaan Heydenrijk.

Speciaal voor deze gelegenheid maakte de kunstenaar een serie prenten waarbij de directe  omgeving het uitgangspunt was. Italiaanse Zeedijk, Oostereiland, Gedempte Appelhaven, de Zon en de Havenpoort komen monumentaal  voor op zijn nieuwste werken.  De werken zijn uitgevoerd in houtskool en hebben enorme afmetingen. Met ruim drie meter breed en ruim twee  meter hoog komen sommige platen dicht bij het  werkelijke formaat. De expositie aan de Bierkade is geheel in zwart/wit uitgevoerd.

De kunstenaar brengt hiermee een groet aan zijn thuishaven , vlak voordat hij voor een studiereis naar Argentinië vertrekt. Dankzij een groot aantal sponsors zal hij het 3000 kilometer lange land kunnen bezoeken om zijn thema ter plaatse af te stemmen. Al sinds 1991 is Heydenrijk bevlogen van gesloten deuren. Hij ziet ze als een metafoor van vrijheid en geslotenheid. Met zijn werken roept hij  nieuwsgierigheid naar wat achter die deur kan zijn.

De expositie “Gesloten Deuren” wordt zondag 15 september om 15.00 uur geopend en is vanaf 22 september elke zaterdag en  zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.