Open Atelier Route – Kunstenaarsvereniging de Boterhal

Zaterdag en zondag 1& 2 en 8 & 9 september 12.00 tot 17.00 uur.
Ook dit jaar organiseert Kunstenaarsvereniging de Boterhal de jaarlijkse Open Atelier Route in Hoorn. Meer dan veertig professionele kunstenaars uit Hoorn tonen hun atelier en werk aan het publiek. De Open Atelier Route 2012 vindt plaats in het eerste en tweede weekend van september.

Kunstenaars van wie het atelier te ver van de binnenstad van Hoorn ligt of niet geschikt is voor opening voor publiek, presenteren zich in een aantal monumentale locaties in de Hoornse binnenstad. Hierdoor ontstaat een interessante looproute door de oude binnenstad waarbij u zowel de kunst als de historische gebouwen kunt bekijken. Natuurlijk zijn de kunstenaars zelf aanwezig om te vertellen over hun werk. Een routekaart kunt u ophalen in de Boterhal.

De Open Atelier Route sluit aan bij twee andere culturele evenementen: de Kunstmarkt in Hoorn en de Landelijke Open Monumentendag. En uiteraard de officiële opening van de Pakhuizen Bierkade

Locaties binnenstad Hoorn:

De Boterhal – Kerkplein 39, Hoorn
Van de deelnemende kunstenaars is in de Boterhal een overzichtstentoonstelling te zien. Voor belangstellenden zijn hier informatiemateriaal en routekaarten beschikbaar.

Pakhuizen Bierkade – Bierkade 4, Hoorn
Meer dan 15 kunstenaars tonen hun werk in deze voormalige kaaspakhuizen aan de Bierkade. In dit voormalige onderkomen van het Museum van De Twintigste eeuw zit nu de eerste creatieve Broedplaats van Hoorn.

Ateliers voormalige Jozef School – Achterom 19, Hoorn
Meerdere kunstenaars hebben hun atelier in dit prachtige gebouw. De voormalige Josefschool biedt onderdak aan meerder kunstenaars die een atlier hebben in wat vroeger een klaslokaal was.

Ateliers Buismangebouw, Muntstraat 7, Hoorn
Meerdere kunstenaars hebben hun atelier in het Buismangebouw.

Diverse ateliers – Muntstraat 4, Hoorn
Het gebouw van de voormalige Kamer Hoorn van de Verenigde Oost-Indische Compagnie uit 1682 aan de Muntstraat 4 biedt onderdak aan meerdere kunstenaars die u kunt bezoeken.

EXTRA
Op zaterdag 1 september van 17.00 tot 19.00 uur: Borrel in de Boterhal.
Op zondag 9 september van 17.00 tot 19.00 uur:  Officiele opening van de Creatieve Broedplaats en afsluiting Open Atelier Route 2012 en de aan de Bierkade 4

Voor meer informatie:
Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken “De Boterhal”
Kerkplein 39, 1621 CZ Hoorn, Telefoon Boterhal: 0229-217249
www.boterhal.com
E-mail: info@boterhal.com

Contactpersoon Open Atelier Route: Ryanne Wiener of Mai Morin