Persbericht feestelijke opening Kaaspakhuizen Bierkade

Persbericht

Hoorn, woensdag 28 augustus 2012

Zondag 9 september: feestelijke opening Kaaspakhuizen Bierkade
Eerste creatieve broedplaats in Hoorn is een feit!

De Kaaspakhuizen Bierkade in Hoorn opent op zondag 9 september op een feestelijke wijze haar deuren. Om 17.00 uur zal wethouder Economische Zaken Aart Ruppert de openingshandeling verrichten, waarmee de eerste creatieve broedplaats in Hoorn een feit zal zijn. Paul Klöters, voorzitter van de stichting Creatieve Broedplaatsen Hoorn: “Betaalbare huisvesting op inspirerende locaties, is een van de belangrijkste behoeften van startende creatieve bedrijven. Maar het grote onderscheid tussen ‘normale’ bedrijfsverzamelgebouwen en de Kaaspakhuizen Bierkade is de onderlinge interactie en samenwerking tussen de huurders, waarbij de creatieve ondernemers onderling profiteren van elkaars kennis, kunde en netwerk. Hiermee kun je gerust zeggen dat de broedplaats hét bruisende centrum is voor starters en doorgroeiers in Hoorn en omgeving.”

De creatieve broedplaats is gevestigd in de ca. 1500 m2 tellende twee voormalige kaaspakhuizen aan de Bierkade in Hoorn. Dit was tot eind 2011 de locatie van het Museum van de Twintigste Eeuw. Er hebben zich al bekende namen gevestigd zoals de kunstenaar BOXIE, personal assistant PA&Fitch, restaurateur Fabriek de Bruijn, Cees Franke Producties en het adviesbureau voor communicatie & strategie IJPRoM. Binnenkort vestigen ook SHJ Controlling financieel advies, conceptontwikkelaar Ryanne Wiener, advies & trainingsbureau Balance your Work, Oranje Communicatie, kunstenares Loes Groothuis en de bekende modeontwerper Sepehr Maghsoudi zich aan de Bierkade. Hoewel al een aantal verdiepingen zijn verhuurd, zijn er nog ruimtes beschikbaar op de verschillende verdiepingen. Deze hebben vaak een open inrichting (loft-idee) beschikbaar vanaf 15 tot ca. 250 m2.

Ook is het voormalige museumcafé op de benedenverdieping voor externe partijen beschikbaar als inspirerende vergaderlocatie of workshops, presentaties en andere bijeenkomsten. Van groepen van 6 tot 100 personen zijn er diverse mogelijkheden.

Stichting Creatieve Broedplaatsen Hoorn
De Kaaspakhuizen Bierkade is ontstaan door een goede samenwerking tussen de Stichting Creatieve Broedplaatsen Hoorn, de gemeente Hoorn, het Ontwikkelbedrijf Noord-Holland Noord en de eigenaar van de kaaspakhuizen, KH de Jong Exploitatiemaatschappij. De Stichting Creatieve Broedplaatsen Hoorn is opgericht in 2010 en heeft als doelstelling het stimuleren van creatief ondernemerschap in Hoorn en omgeving. Dit mede door het tegen betaalbare prijs en op een inspirerende locatie werkplekken ter beschikking te stellen aan creatieve ondernemers. De eerste ‘verzamelplek’ voor creatieve bedrijven is gevestigd in twee verbouwde kaaspakhuizen aan de Bierkade 4 en 4a in Hoorn. De Kaaspakhuizen Bierkade is bedoeld voor creatieve ondernemers en ondernemende creatievellingen, bijvoorbeeld actief op het gebied architectuur, communicatie & marketing, events, film & fotografie, grafisch ontwerp, kunst & illustratie, multimedia en muziek.

Meer informatie over de Kaaspakhuizen Bierkade of de mogelijkheden tot de huur van een werkplek: www.creatievebroedplaatsenhoorn.nl of mail naar info@creatievebroedplaatsenhoorn.nl

• Iedere vrijdagmiddag tussen 16.00 – 17.00 uur kijkmiddag voor nieuwe huurders
• Opening Kaaspakhuizen Bierkade, zondag 9 september. Inloop vanaf 16.00 uur.
• De Kaaspakhuizen zijn zaterdag en zondag 1& 2 en 8 & 9 september vanaf 12.00 te bezoeken in het kader van de jaarlijkse Open Atelier Route. In de Kaaspakhuizen, de Boterhal, de voormalige Jozef School en het Buismangebouw zijn vele kunstwerken te bewonderen.